Supisup müzik köşesi

21 Kasım 2012 Çarşamba

Bayıldığım kitabım 'Göçebe'nin filminin trailerı çıkmış!



Ergenlikte herkes Twilight'a bir sarmıştır?
(Ya da büyükken ya da hala. Bilemedim :D)
Ordan Stephene Mayer adını bilirsiniz.
Twilight bilmemde bence 'The Host' insanı kendine hapseden güzeller güzeli bir kitaptı.

Kitabın ilk 50 sayfasını 1 ayda okuyan diğer zibilyon sayfalık kitabı 2 günde bitirmiştim.
Ama artık kendimi hayattan,yemekten hatta uyumaktan soyutluyordum nerdeyse.
Bir kitaba zor bağlanırım ama nedense göçebeyi çok sevmiştim.


Konumuz;

Dünya, gezegenleri daha da iyileştirmek amacıyla oraya yerleşen ruhlar tarafından işgal edilir. Yakalanan insanların içine ruhlar konur ve ruhlar insanları yönetmeye başlar. Fakat bu durum Melanie Stryder için geçerli değildir. İçine yerleştirilmiş olan ruh Göçebe tam olarak Melanie'yi kontrol edememektedir. Melanie'nin kışkırtmasıyla ruh istilasından kaçan Jeb Amca'nın yaptığı sığınağını keşfeder.Bu sığınakta tam 35 İnsan yaşamaktadır.Fakat oradaki insanlar başta Melanie'nin sevgilisi Jared olmak üzere Göçebe'ye alışmakta zorlanırlar. Çünkü içerisinde Melanie'nin hala var olduğuna inanmıyorlardır. Üstelik aynı yerde yaşayan kişilerin de saldırısına uğrar. Ama sonunda insanlara kendini kabul ettirir ve onlara ihtiyaçlarını bulmada yardım eder.


  • Göçebe: Melanie Stryder'in içine yerleştirilen ruh. Kontrolü tam olarak eline alamadığı için Melanie'nin etkisinde kalır. Sığınaktaki insanlar tarafından "Göçer" olarak da bilinir.
  • Melanie Styder: Göçebe'nin içine yerleştirildiği 21 yaşında bir kız. Göçebe'ye amcası Jeb tarafından bildirilen sığınağın haritasını gösterince Göçebe'nin oraya gitmesine sebep olur. Bu sayede sevgilisi Jared'a ve kardeşi Jamie'ye tekrar kavuşma ihtimali ortaya çıkmıştır.
  • Jared Howe: Melanie'nin sevgilisi. Sığınaktaki insanlar için sık sık ruhların arasına karışmak zorunda kalmıştır. Göçebe'nin içinde Melanie'nin yaşadığına inanmakta zorlanmıştır.Göçebe'ye bu süre zarfında kötü davranmıştır.Ian'ın rakibidir.
  • Jamie Styder: Melanie'nin 14 yaşındaki kardeşi. Melanie'nin varlığını ilk keşfeden iki insandan biridir. Göçebe'ye ayrı Melanie'ye ayrı kişilermiş gibi davranmaktadır.
  • Jeb: Başından beri Göçebe'yi sığınaktaki insanlardan korumuştur. Aynı zamanda sığınağı ilk kendi bulduğu için sığınaktaki herşeyden sorumlu olduğunu düşünüyor.
  • Ian O'Shea: Göçebe'nin aşkıdır. Sık sık insanlara karşı Göçebe'yi savunmuştur ve ona çoğu zaman yardımcı olmuştur.Jared'le birbirilerini çok kıskanırlar.
  • Kyle O'Shea: Ian'ın ikiz kardeşi. Göçebe'yi öldürme teşebbüsünde bulunmuştur.O'Shea kardeşlerin -kendi deyimiyle- yakışıklı olanıdır.
  • Avcı: Göçebe'yi bulma işini kendine görev edinmiş bir ruhtur. Ve bedeninin adı Lacey'dir
  • Doktor İlk başta Göçebe'nin gözünde katil ve işkenceci olarak tanınmış. Sonra Göçebenin en iyi arkadaşlarından olur. Gerçek adı Eustace dir
Karakterleri de ne güzel tanıtmışlar :D

Neyse wikiye saygılarımı sunuyorum.

Kitabı okuyun mutlaka!

~~

Filme gelelim.

Diana Kruger: Avcı

 

Saoirse Ronan: Melani/Göçebe

 

Jared: Max Irons

 

Ian: Jake Abel

 


Ya ben sadece Jake için sevindim.
O çocuğu çok severim Supernatural,Percy Jackson derken bana girdi gözüme ama devamı nedir yahu?
Kısmet sadece kitabın ve Jake'in hatrına bakacağım.
Umarım batırmazlar.

Dediğim gibi;

MUTLAKA OKUYUN KİTABI!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder